OV-chipkaart tips

Om het reizen met een OV-chipkaart makkelijker te maken hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

Tip 1. Kies voor een persoonlijke OV-chipkaart

Het aanvragen van een persoonlijke OV-chipkaart is een echte aanrader. Want alleen met een persoonlijke OV-chipkaart kan je eventueel gebruik maken van kortingen en reisproducten. Studenten met een studentenreisproduct moeten in het bezit zijn van een persoonlijke OV-chipkaart.

Tip 2. Vergeten uit te checken?

Ben je vergeten uit te checken? Dan is er waarschijnlijk meer saldo afgeschreven dan je reis gekost heeft. Je kunt het teveel betaalde saldo terugvragen. Het verschil wat teveel is afgeschreven door de vervoerder kan je terugvragen bij de vervoersmaatschappij waarmee je gereisd hebt. Kijk hiervoor op de website van de vervoersmaatschappij.

Tip 3. Automatisch opladen

Reis je veel en ben je in het bezit van een persoonlijke OV-chipkaart? Dan is het mogelijk om je saldo automatisch op te laden. Het activeren van automatisch opladen doe je via de website van de OV-chipkaart.

Tip 4. Deel je kaart!

Alleen wanneer je in het bezit bent van een anonieme OV-chipkaart kan je deze delen met bijvoorbeeld familieleden. Een persoonlijke OV-chipkaart mag alleen door de persoon op de kaart gebruikt worden. Wil je een OV-chipkaart delen? Kies dan voor een anonieme OV-chipkaart.

Tip 5. Geen recht meer op een studentenreisproduct? Zet hem stop!

Wanneer je geen recht meer hebt op een studentenreisproduct, omdat je bijvoorbeeld klaar bent met je studie, dan moet je deze zelf stopzetten. Doe je dit niet en blijf je reizen met je studentenreisproduct dan betaal je hiervoor zelf de kosten. Het stopzetten van je studentenreisproduct doe je bij een ophaalautomaat bij jou in de buurt. Een studentenreisproduct is erg duur, dus zet je studentenreisproduct op tijd stop!

Handige website

Naast wat OV-chipkaart tips hebben we ook een aantal handige websites voor je op een rijtje gezet.